Tømmeråsfossen

Tømmeråsfossen er av mange kalt Norges mest eksotiske badeplass. I «Øverhøla» har vannet formet berget som en naturlig sklie. Her kan man boltre seg i fossestryket og skli med strømmen. Det er også muligheter for å hoppe fra berget på ulike steder. «Nerhøla» som man finner i bunnen av fossen er det et spesielt fint område med gressplen, svaberg og en roligere kulp.

Dykker man ned i dypet av Sanddøla kan man være heldig å se laksen svømme forbi. For lokalbefolkningen er Tømmeråsfossen alltid blitt forbundet med laks og bading; et herlig sted for både mennesker og dyr.

Tømmeråsfossen er en foss som ligger i Sanddøla ca. 2,5 km fra Grong sentrum. Fallhøyden er på om lag 23 meter fordelt over 800 meter. Ved Tømmeråsfossen ble det for 130 år siden bygd en mølle drevet av fossekraft, som var i drift helt fram til 1948. Man kan ennå se ruinene fra mølla og fra dammer som har blitt brukt i forbindelse med fløytinga. Ved Tømmeråsfossen er det lagt til rette og ordnet flotte turstier. På toppen av fossen er det en fin hengebru, tomtene etter ei gammel mølle, åpne og lukkete laksetrapper som kan beskues og en nedlagt gammel jernbanebru går over fossen – nederst i fossen er det en attraktiv fiske- og badeplassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjør Rv 391 fra Grong sentrum opp mot Tømmerås. Etter togundergangen tar man første til høyre. Følg så veien rett frem til parkeringsplassen.