På ski i Grong

Det finnes i dag ca. 150 km oppkjørte skiløyper i Grong. Noen av disse tråkkes jevnlig av tråkkemaskiner, andre av scooter eller traktor.
Interessen for slike løyper er stor, så det legges ned mye frivillig arbeid både sommer og vinter i å holde disse åpne og i god stand.

Siste skuddet på stammen er Bjørgan skianlegg. Bjørgan skianlegg eies og drives av Grong IL og Snåsa skiskytterlag. Skianlegget består av ei 5 km lysløype, stor skistadion og skiverigg med 32 blinker. Snøproduksjonsanlegg ble bygd sommeren 2015. Anlegget er åpent for alle.

Gode parkeringsmuligheter. Parkeringsavgift og løypeavgift på p-plass. Det er automatisk skiltgodkjenning ved innkjøring til parkeringsplassen. Betaling må skje innen 48 timer etter passering ved å søke opp aktuelt kjøretøy på www.youpark.no eller registrere en bruker og legge inn et betalingskort som betalingsmetode.

Du finner oppkjørte løyper i Harran, Gartland, Bergsmo, Øyheim, Fossland og Bjørgan-Heia. Ta kontakt med oss om du trenger mer informasjon om hvor du finner disse løypene.

På tur inn til Kvernsjøen

Bjørgan – Heia – Geitfjellet

Turløypene mellom Bjørgan-Heia-Kvernsjøen holdes åpen hele vinteren så lenge forholdene ligger til rette.
I forbindelse med vinterferien prepareres også de veldig populære løypene inne på Geitfjellet. (Se kart)
Grong Røde Kors merker alle traseene inne på fjellet slik at det ved uvær skal være mulig å finne frem, men vis fjellvett når du ferdes inne på fjellet!

Når prepareres løypene?

Last ned appen Skisporet eller se her.

Avstander:

Bjørgan – Heia 5km

Heia – Kvernsjøen 15km

Bjørgan (toppen av Ola-heisen) – Vakkerdumpa 2,5km

Bjørgan (toppen av Ola-heisen) – Snøhytta 4,2km

Bjørgan (toppen av Ola-heisen)  – Rundtjønnhytta 6km

Heia – Snøhytta 8km