Grong skisenter

Grong Skisenter

Grong skisenter er Nord-Trøndelags største alpinsenter med 15 forskjellige bakker og 4 heiser. Senteret er et perfekt mål for familien, men passer også godt for den mere erfarene alpinisten.
I et eget område finner du Skiparken. Dette er et område som er tilegnet de som ønsker å leke seg på railer, hopp og bokser. Her er det belysning på kveldstid og musikk fra egne høytalere.

Barneland Bjørgan

I bunnen av bakkene finner man barneland. Dette området passer veldig godt for de aller minste med en slak bakke og en saktegående heis som er lett å komme seg av og på.
For de som har tatt steget fra Barneland, så ligger Familiebakken like ved. Her kan hele familien kose seg sammen både i bakken og i Skistua som ligger i foten av bakken. Familiebakken og Barneland har flombelysning når det er kveldskjøring i anlegget.

Super’n er for mange anleggets flotteste bakke. Den er 1,7km lang fra topp til bunn. For å komme til toppen, tar du Paradistrekket som du finner lengst nord i anlegget. Heisturen tar ca 10min, og da kommer du på fjellet som er et godt utgangspunkt for flere av bakkene og turløypen som går innover på Geitfjellet.

Supern

Super’n er gradert til “rød” løype som betyr middels krevende. Dette betyr at for de minst erfarende kan denne løypen være litt mer krevende enn feks Familiebakken. Men ned kommer man seg uansett, bare ta tiden til hjelp.
Geitfjellrennet

Det området som ligger lengst sør, tilhører den eldste delen av anlegget. Her finner du  Ekspert’n (sort løype) og  Geitfjell-løypa. Heisen du bruker for å komme deg dit er Ola-heisen.
Benytter du deg av Ola-heisen får du også lett tilgang til flere løyper som går nordover i anlegget samt turløypene som går inn på fjellet.
Ved Ola-heisen går også en egen kjelkeløype. Kjelkene låner du nede ved heisbua.

Tråkkemaskin blå himmel

Bakkene sies og være noen av de beste preparerte bakkene i landet, og mye av grunnen til dette er noen svært erfarne maskinførerer som har kjørt tråkkemaskiner i disse bakkene i en eller flere mannsaldre. En annen grunn er stabile og gode snøforhold som også supleres med anleggets snøkanoner.

Vi anbefaler alle en tur til Grong skisenter i vinter, og har du ikke ski kan du leie eller kjøpe dette i skishoppen nede ved parkeringsområdet.

Ønsker du mer informasjon om Grong skisenter så finner du dette på www.grongskisenter.no eller deres Facebook side www.facebook.com/grongskisenter