Bertnemsura klatrefelt

Mai 2013 åpnet den «nye» klatreveggen i Bertnemsura. Over 30 boltede ruter ligger klar i fjellet.
Feltet har 30-40 nyboltede ruter som ennå ikke er klatret! God plass til telting, pluss mulighet til å leie hytter for de som vil det. Parkeringsplass og rasteplass med toalett ligger like ved feltet.

bilde (11)

På Grong klatreklubb sin Facebook side kan vi lese følgende:

Sommeren 2012 begynte vi å bolte et helt nytt klatrefelt på Bertnem i Nord-Trøndelag.
Bertnem ligger mellom Grong og Namsos, ca. 3 timer nord for Trondheim.

Klatrefeltet består av en nesten kilometer bred vegg like ved veien. Sørvendt, sol hele dagen, 10 – 50 høyde (og sikkert enda mer), gode parkeringsmuligheter samt toalett like ved (rasteplass).
Alle brattheter, men mest vertikalt og bratt sva. Stort sett meget bra fjellkvalitet (vannskurt, delvis lite friksjon). I tillegg er grunneier positivt innstilt, og har hytter til leie, hvert fall før laksesesongen starter.

Over 30 ruter er boltet til nå, det er trolig plass til flere hundre…
Bare en rute er førstebesteget på «gyldig» vis til nå, så vi håper det kan bli litt blest om førstebestigninger, slik det var under Flatangersamlingen i fjor.
Det er også en gode del fine rissformasjoner som kan og skal klatres med naturlige sikringer.

En del ruter er boltet av med limbolter (Lars Audun) Enda flere ruter er boltet med ekspansjonsbolter av Norges Boltefond med Runar Carlsen i spissen. Vi satser også på å få boltet en del flere ruter før samlingen.

Vi ønsker å bruke helga 24. – 26. mai 2013 til å «offisielt» innvie  klatrefeltet. Er det et arrangement dere kunne tenke dere å bli med på er det bare å komme!

Det er ikke snakk om annet dugnadsarbeid enn førstebestigninger og eventuelt rutepussing og nybolting.
Dersom nok folk er interessert kan vi kanskje få til et boltekurs eller andre kurs som det er behov for.